روانشناسی فراخود

توسعه دانش و روش

معرفی کتاب سایکوفارماکولوژی و روش‌های تحریک مغز

معرفی کتاب  سایکوفارماکولوژی و روش‌های تحریک مغز

 

نگارنده:

مریم کرم بخش
رزومه

معرفی کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی و روش‌های تحریک مغز

کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی و روش‌های تحریک مغز یکی از کتاب‌های ارزشمند و پرفروش جهان در حوزه روان‌پزشکی بالینی است که به مروری جامع و کاربردی بر بیماری‌های اعصاب و روان، مراقبت‌های بهداشتی، دارو‌ها و اصول اصلی روان‌پزشکی بیولوژیکی می‌پردازد.

نویسندگان کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی ” بنجامین سادوک”، “ویرجینیا سادوک” و” پدرو روئیز” هستند که روان‌پزشکی بالینی را از نگاه DSM-5 مورد بررسی قرار می‌دهند.

در چندین سال اخیر انتشاراتی ازجمله انتشارات تیمورزاده با گردآوری علیرضا ابراهیمی و مصطفی علیخانی و یا ترجمه دکتر فرزین رضاعی، کاپلان و سادوک را با عناوینی چون خلاصه روان‌پزشکی منتشر کرده‌اند.

چرا کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی بهترین منبع روان‌پزشکی است؟

 امروزه یکی از شایع ترین بیماری‌ها در جهان، بیماری‌های اعصاب و روان است که روز به روز ابعاد پیچیده تری پیدا می‌کند و سالانه هزاران کتاب تخصصی و مقاله در‌ارتباط با انواع اختلالات روانی در حوزه روان پزشکی و روان درمانی نوشته می‌شود که از جمله آنان کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی نوشته بنجامین سادوک است.

انسان ها برای درمان اختلالاتی همچون مشکلات عاطفی به مشاوران و روان شناسان مراجعه می‌کنند که یکی از بهترین دکتران علم روان‌شناسی و روان‌پزشکی، دکتر بنجامین سادوک است.

دکتر بنجامین سادوک یکی از بهترین دکترها و استاد‌های دانشگاه در زمینه بیماری‌های روان‌شناسی است و علاوه بر آن در بیمارستانی در نیویورک مشغول روان درمانی، زوج درمانی و سوگ درمانی  است.

کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی و روش‌های تحریک مغز، کتابی چند جلدی در این حوزه است که به بیشتر سوالات متقاضیان اعم از دانشجویان پزشکی، روان درمان‌ها و روان‌پزشکان پاسخ می‌دهد.

در بخشی از کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی می‌خوانیم:

بسیاری از بیمارانی که به دنبال درمان اختلال روانی اند یا به چنین درمانی نیاز دارند دچار مصرف مزمن مواد غیر مجاز با نوشیدن مقادیر زیادی الكل هستند. ماری جوانا ماده ای است که بیشترین مصرف را در بین مواد غیر مجاز در اغلب ایالتها در آمریکا دارد. قطع مصرف مزمن دارو یا الکل می تواند منجر به میل شدید و پایداری و همچنین منجر به علایم بالینی قابل توجه ترک روانی و فیزیولوژیکی شود. برای بسیاری از بیماران، درمان موفق اختلال روانی ممکن است با مصرف هم زمان ماری جوانا، کوکایین و الكل غیر ممکن باشد. اگر چند بار امتحان دارو با شکست مواجه شود، ممکن است بستری بیمار ضروری باشد.

آرامش و خواب‌آلودگی غالبا اثر مورد نظر بسیاری داروهای روان گردان است، مخصوصا در درمان بی خوابی، اضطراب یا بی‌قراری، با این وجود خواب آلودگی روزانه یکی از اثرات نامطلوب این داروها است. حائز اهمیت است که پزشک بیماران را در مورد این احتمال اگاه کرده و مستند سازد که در مورد احتیاط در رانندگی با وسائط نقلیه یا کار با ماشین آلات یادآوری لازم به بیمار شده است. گاهی خواب آلودگی روزانه ادامه اثر مصرف شبانه داروهای خواب آور است. حتی با داروهایی نظیر SSRIs، که تاثیر محرک برای بسیاری از بیماران دارند، خواب آلودگی روزانه ممکن است مساله ساز باشد.

در بعضی موارد، این حالت از تخریب کیفیت خواب ناشی می شود. مصرف مزمن SSRIs سبب می گردد که بعضی از بیماران احساس ذهنی خستگی، سستی و خمیازه کشیدن، حتى على رغم خواب کافی پیدا کنند. مداوای خواب آلودگی نامطلوب مشتمل بر تعدیل دوز یا زمان تجویز، تغییر دادن دارو، افزودن دوزهای اندک محرکها یا افزودن مودافینیل است.

مروری بر فصل‌های کتاب کاپلان و سادوک،سایکوفارماکولوژی :

  این کتاب مفید شامل دو بخش اصلی است. بخش اول با عنوان روان‌‌داروشناسی که ۳۵ فصل دارد. فصل اول بخش یک کتاب با عنوان “اصول کلی سایکوفارماکولوژی” آغازمی‌شود. سادوک دراین فصل توضیح داد که برای اختلال‌های روان‌پزشکی داروهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به آن‌ها داروهای “روان‌گردان” می‌گویند.

 این داروها براساس کاربرد بالینی به چند دسته تقسیم‌ می‌شوند مانند داروهای ضد افسردگیری، ضد خواب، تقویت‌کننده‌های درک و محرک‌ها همچنین دراین فصل اعمال فارماکولوژیک (دارو شناسی)، انتخاب دارو، مکانیزم‌ها، عوامل مربوط با دارو، عوارض جانبی، سیر درمانی، ناکارآمدی جنسی، افزایش وزن، کاهش وزن، تغییرات گلوکز، تخریب‌شناسی، آشفتگی‌های قلبی-عروقی، اختلال‌های طبی یا روان‌پزشکی موجود و … مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  علاوه براین دراین بخش زنان باردار، کودکان و افراد سالمندی که نیاز به داروهای روان‌پزشکی دارند نیز بررسی می‌شوند.

عنوان فصل‌های دیگر بخش اول کتاب کاپلان و سادوک به این شرح هستند:

  • اختلال حرکتی ناشی از درمان طبی..
  • آگونیست ها و آنتاگونیست‌ها
  • آنتاگونیستهای گیرنده بتا آدرنرژیک
  • عوامل آنتی کولینرژیک
  • ضد تشنج ها
  • آنتی هیستامین‌ها
  • باربیتوراتها و داروهای با اثر مشابه و …

بخش دوم کتاب با عنوان روش های تحریک مغز شامل سه فصل به شرح زیر است:

 فصل ۱: تشنج درمانی الکتریکی

 فصل ۲: سایر روش های تحریک مغز

 فصل۳: درمانهای جراحی اعصاب و تحریک عمقی مغز

خرید نسخه فیزیکی کتاب
خرید نسخه الکترونیکی کتاب

دیدگاه‌ها ۰