کتاب معاشرت به زبان آدمیزاد
نگارنده:
مریم کرم بخش
رزومه
کتاب معاشرت به زبان آدمیزاد نوشته سو فاکس از نگاه عمل به مسئله معاشرت میپردازد و از قوانین خشک و دست و پاگیری مثل دانستن اینکه از کدام چنگال هنگام غذا استفاده کنید، گذر میکند.
این کتاب به شما کمک میکند در موقعیت های سخت و تعاملات اجتماعی در خانه، محل کار و … درست رفتارکنید و بدین ترتیب با منش و رفتار نیک اجتماعی خود دیگران را مجذوب خود کنید.
کتاب معاشرت به زبان آدمیزاد توسط گلناز فرهمندی ترجمه و از طریق انتشارات هیرمند در اختیار عموم قرار گرفت.
ما فکر میکنیم ارتباط با دیگران آسان است. اما تفاوتهای فرهنگی و نیازهای دنیای مدرن، کار را پیچیده میکنند. ما حتی در معاشرتهای ساده هم گاهی احساس ناتوانی میکنیم. در این شرایط، یک کتاب خوب میتواند به ما کمک کند. نویسندهی کتاب «معاشرت به زبان آدمیزاد» راهحلهایی مؤثر برای برقراری ارتباط ارائه میدهد.
کتاب معاشرت به زبان آدمیزاد ما میآموزد:
چگونه با اعضای خانواده، آشنایان و همکاران رفتار اصولی داشته باشیم
آراسته باشیم، لباس مناسب بپوشیم و سلامت خود را حفظ کنیم
با موقعیتهای غیرمنتظرهای مثل عطسه یا حالت تهوع درست برخورد کنیم
روابطی مؤدبانه و محترمانه ایجاد و حفظ کنیم
دوستیهای خوبی بسازیم و آنها را نگه داریم
در محیط کار روابطی مثبت برقرار کنیم
گفتوگویی قوی و تأثیرگذار داشته باشیم
در بخشی از کتاب “آداب معاشرت به زبان آدمیزاد” میخوانیم:
مردم همیشه از من سؤالهایی از این دست میپرسند که «واقعاً نیازی به دانستن این آداب معاشرت ازمدافتاده هست؟» یا «یعنی هنوز آداب معاشرت در جوامع امروزی اهمیت دارد؟» و جواب من به آنها: قطعاً!
جهان امروز با تنشهای روزمره درمورد کار و خانواده و فرزندان و داراییها و حتا امنیت کشوری آمیخته است. مردم به قدری درگیر نگرانیها و برنامههای شخصی خودشان هستند که معمولاً افراد دوروبرشان را نادیده میگیرند و این بیاعتنایی همان چیزی است که به رفتار ناشایست منجر میشود.
رییسجمهور پیشین امریکا، خشونت در مدارس را فقرِ رفتارهای مؤدبانه و فقدان بزرگمنشی کودکان و نوجوانان و بهطور کلی «یک بحران ملی» خوانده است. بررسیهای اخیر نشان میدهد که افراد تحصیلکرده و سیاستمدارها و والدین دانشآموزان امریکایی نیز موافق چنین امری هستند. گرچه ممکن است خیلی از مردم با این امر موافق باشند که یک مشکل اساسی در رفتارهای اجتماعی وجود دارد، هیچگاه از خودشان این سؤال مهم را نمیپرسند که: من چه بخش از این مشکل را تشکیل میدهم؟
هر شخصی میتواند از طریق مطالعهی مجدد رفتارهای خوب سنتی، آنچنان که در زندگی معاصر و محیط به کارش بیاید، بسیار بهره ببرد. توجه به آنچه واقعاً اهمیت دارد و قابلتأمل است ضروری است؛ مانند شناختن فردی بهواسطهی یک معرفی خوب و شایسته و یا رفتارِ با احترام و ملاحظه با افراد خانواده و دوستان. رفتارهای خوب بیشتر شبیه نقشهای است که مسیرهایی را برای بهبود احساس شما درمورد خودتان و دیگران نشان میدهد. آموختن مهارتها و شیوههای سادهی رفتارهای مؤدبانه و معمول در جامعه، ممکن است تمام روابط و بهطور کلی وضعِ روحیه و شادی شما را بهبود بخشد؛ نیز بالارفتنِ میزانِ شادی و احساس رضایت شما از خودتان میتواند روی نحوهی زندگی و کار شما تأثیر مثبت بگذارد.
بله، درست است که بعضی از اصول آداب معاشرت درمورد چگونگی کاربرد چنگال هنگام سالاد خوردن و یا طرز رفتار شما در مهمانیهای رسمی شام است؛ اما بهطور کلی آداب معاشرت مبحثی گستردهتر از این حرفهاست. الگویی از رفتارهای شایسته بودن، رمز موفقیت شما برای حفظ هر رابطهی انسانی همراه با شوخطبعی و عزتنفس کامل و خوشنامی بیحدتان است. من در این فصل به امیدِ ایجادِ انگیزه در شما جهت تفکر و تأمل و تمرین رفتارهای شایسته در هر ساعت از عمرتان، چندین راهبرد پیشنهاد میکنم.